Se våra filmer på Facebook

Häng med Swoosh på Facebook! Där kan du bland annat se flera filmer om våra olika verksamheter. Allt från högtrycksspolning till relining och en hel del annat.

Plus läsa glada tillrop från kunder som vi hjälpt. Välkommen >>

Sög och tryckte pellets efter dikeskörning

En ganska omfattande lastbilsolycka i närheten av Bjurträsk mellan Norsjö och Boliden ledde till utsläpp av pellets i dikeskanten. Swoosh stora sug- och tryckbil fick rycka ut och lösa problemet med att flytta lasten till ett annat fordon (se bilden).

– Jouren på Falck ringde ut oss. Inom 1,5 timme var vi på plats och sög pelletsen från den dikeskörda lastbilen. Sedan tryckte vi in pellets i ett annat ekipage. Det gick snabbt och smidigt och kunderna var supernöjda, berättar Joachim Löfgren, Swoosh regionchef i Lycksele.

Swoosh tömmer i Robertsfors

Swoosh tömmer i Robertsfors

Robertsfors kommun har skrivit kontrakt med Swoosh gällande slamtömning i kommunen. Kontraktet är 3-årigt (fr.o.m. 1 juni 2017) och kan därefter förlängas med ytterligare 2 år.

Anpassade relining-fordon i Mälardalen

dsc_0634ximg_4967x

Efterfrågan på Swoosh reliningtjänster ökar även i Mälardalen. Därför har vi investerat i ett nytt specialinrett fordon, skräddarsytt för olika typer av relininguppdrag. Det är en VW Crafter som levererats av Norrbil i Norrtälje.

De arbetsmiljöanpassade reliningarbetsplatserna har installerats av Sacpro i Falun. På interiörbilden syns fr.v: Henrik Sjölin och Robban Inal från Swoosh samt Sacpros vd Fredrik Sterner.

 

Swoosh på Relationsdagen

swoosh_relationsdagen_uppsala_april-2017x

Uppsala växer var temat för Relationsdagen 2017 som genomfördes med ca 1 500 besökare på Uppsala Konsert & Kongress i april. Uppsala är Sveriges fjärde största tätort och kan sedan 2011 kalla sig för storstad.

Swoosh fanns på plats och visade ett flertal miljöriktiga, kostnadseffektiva och smarta lösningar för växande tätorter. På bilden är det Anders Svensson som demonstrerar våra tjänster för några av besökarna.

Relining på höjden

swoosh_sodertalje_april-2017x

Relining – då tänker man oftast på renovering av rör inne i och under fastigheter. Men det är fullt möjligt att relina på hög höjd också. Under 2017 har Swoosh uppdraget att relina takavloppen på ett 10-tal fastigheter i Södertälje, en av dem syns på bilden.

Swoosh Sanering – nytt affärsområde

Sedan en tid tillbaka har Swoosh etablerat ytterligare ett affärsområde – sanering.

Det känns jättebra att vi blir ännu bredare och kan hjälpa våra kunder hela vägen, inte bara i det akuta skedet, säger Mikael Gruffman vd för Swoosh Sverige med huvudkontor i Umeå.

Swoosh är välkänt som jourföretaget med ”utryckningsverksamhet” vid översvämningar och stopp i avloppsledningar. Man har också en bredare verksamhet med bland annat industritjänster, slamtömning, relining och rörrenovering både i fastigheter och VA-nätet under våra gator.

Avancerad sanering

– Vi har under många år arbetat med akuta saneringar av översvämningar och därpå följande vattenskador. Nu tar vi nästa steg och bygger ut Swoosh Sanering till en komplett partner för olika typer av kvalificerade saneringstjänster. Det kan handla om asbest och läckande kemikalier eller uttorkning efter översvämningar och liknande, förklarar Mikael Gruffman.

Fredrik Åkerlund, verksamhetschef för Swoosh Sanering (t.v.) och Mikael Gruffman, vd.

Fredrik Åkerlund, verksamhetschef för Swoosh Sanering (t.v.) och Mikael Gruffman, vd.

 Åkerlund leder

Verksamhetschef för Swoosh Sanering är Fredrik Åkerlund, välkänd företagare i Umeå som bland annat drivit Statoil på Teg.

– Fredrik är en rutinerad och driven ledare som vet vad leveranssäkerhet och kvalitet innebär. Det är med glädje vi välkomnar honom till Swoosh-familjen, säger Mikael Gruffman.

Läs mer om Swoosh Sanering >>

Swoosh relinar på NUS

Swoosh relinar på NUS

Sedan en tid pågår omfattande renoverings- och ombyggnadsarbeten på Norrlands universitetssjukhus i Umeå (NUS). Sjukhuset är ett av landets största med ett stort antal byggnader uppförda i olika omgångar, framför allt från 1940-talet och framåt. Det innebär att det finns mängder av avloppsrör och anslutningar både i och utanför byggnaderna.

Swoosh har uppdraget från Västerbottens läns landsting (VLL) att inspektera rörsystemen och vid behov renovera skadade rör och anslutningar. Det handlar om många kilometer rör.

Går försiktigt fram

Uppdraget är en bekräftelse på vår breda erfarenhet och noggrannhet när det gäller arbeten i avancerade miljöer, säger Swoosh vd Mikael Gruffman. I sådana här lokaler finns risken att rester av exempelvis mediciner och kvicksilver fastnat i gamla avlopp och rör. Därför går vi fram mycket försiktigt. När vi renspolar rören, tar vi hand om rensvattnet i särskilda tankar och kontrollerar om det är kontaminerat. Om så är fallet fraktas det till särskild deponi.

Trasiga rör repareras med en smart reliningmetod, som innebär att Swoosh helt enkelt skapar nya hållfasta rör i det befintliga systemet. Handlar det om rör utomhus, dvs gamla spill- och dagvattensystem, används en liknande metod som kallas No Dig – Schaktfri Rörrenovering. Den innebär att Swoosh renoverar grova rör utan att gräva, vilket betyder stora tidsvinster och ekonomiska besparingar jämfört med att gräva upp och byta rören.

Löpande uppdrag

Swoosh har även ramavtal med VLL gällande relining av fastigheternas spill- och dagvattensystem. Det betyder att vi är en part som fortlöpande deltar i projekt vid ombyggnationer eller livstidsförlängningar i fastigheterna. Genom ett tight samarbete med andra entreprenörer på landstinget bidrar Swoosh till att med minsta möjliga störningar renovera gamla uttjänta system med unika reliningmetoder i landstingets fastigheter, säger Mikael Gruffman.

Foto: Jan Alfresson, VLL.
Swoosh bistod räddningstjänsten vid brand

Swoosh bistod räddningstjänsten vid brand

Lördag 21 januari brann det i BioEndevs sågspånslager i Holmsund utanför Umeå. Företaget arbetar bl.a. med tillverkning av pellets. Fem enheter från räddningstjänsterna i Umeå och Holmsund arbetade länge med att få branden under kontroll och hindra spridning till andra lokaler.

Vid midnatt fanns en av Swoosh torrsugningsbilar på plats (se bilden) för att bistå räddningstjänsten. Med torrsugens höga kapacitet, sög vi bort mellan 50-75 kubikmeter sågspån som placerades utanför byggnaden. Det var ett effektivt sätt att få ytterligare kontroll och förhindra spridning av branden.