Vi har jour-öppet alla helgdagar!

Vi önskar alla kunder, samarbetspartners och medarbetare goda och vilsamma dagar framöver. Kom ihåg att Swoosh alltid har jour, dygnet runt alla dagar året om. Vid en akut skada ska du aldrig tveka att ringa oss.
Men låt oss tro på minimala problem under jul och nyår. Så swooshar vi in högtiderna med dessa glada tjejer 🎼🎅

Swooshar in julen

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR Vi önskar alla kunder, samarbetspartners och medarbetare goda och vilsamma dagar framöver. Kom ihåg att Swoosh alltid har jour, dygnet runt alla dagar året om. Vid en akut skada ska du aldrig tveka att ringa oss.Men låt oss tro på minimala problem under jul och nyår. Så swooshar vi in högtiderna med dessa glada tjejer 🎼🎅

Gepostet von Swoosh am Mittwoch, 19. Dezember 2018

 

Trångt – men det blir tätt i ventilationsrören

Läckande ventilationsrör är ett problem i många hus. Dålig lukt och värmeförluster kostar pengar och minskar trivseln.

Det finns dock en enkel lösning: Kanaltätning. Vi drar helt enkelt in ett nytt ytskikt i den befintliga anläggningen. På bilden ser du hur slätt och fint det blir. Dimensionsövergångar är inget problem.

  Ja… lite trångt kan det bli, som synes på den översta bilden från ett av våra jobb nyligen, men betydligt enklare och mer kostnadseffektivt än att riva och bygga nytt.

Läs mer >>

Nytt mobilt team för industrisanering

Hösten 2018 startar Swoosh en ny specialgrupp med placering i Stockholm. Fokus ligger på avancerad industrisanering i hela landet.

– Vi tar över en hel avdelning som Ragnsells lagt ner och får in mycket erfarna industrisanerare som tar steget till vår expanderande verksamhet, säger Swoosh koncern-vd Mikael Gruffman.

Gruppen med saneringsoperatörer går alltså över från branschjätten Ragnsells till Swoosh och bildar ett mobilt team för tunga uppdrag runt om i Sverige.

– Det känns jättebra att dom väljer oss. Det är ett väl samtrimmat team med rutin från tunga industriuppdrag. Samtidigt har vi köpt in fyra torrsugningsfordon och tre högtryckspumpar med mycket hög kapacitet. Det är utrustning som bland annat används för rengöring av pannor i värmeverk och cisterner inom industrin. Industrisanering kräver erfarenhet och avancerad utrustning. Med det här förvärvet blir vi ännu starkare på industrisidan, med ett mobilt team som extra resurs för våra lokala Swoosh-bolag när de allra tyngsta industriuppdragen ska utföras, säger Mikael Gruffman.

Läs mer >>

 

Swoosh på VA-mässan i Jönköping

Välkommen till Swoosh monter B07:50 på VA-mässan i Jönköping (25-27 september).

I Swoosh monter får du veta allt om avancerade tjänster inom sanering, högtrycksspolning, slamsugning, rör-inspektion med kamera och mycket mera, som bland annat Schaktfri Rörrenovering. Det är en kostnadseffektiv lösning för renovering av gamla spill- och dagvattensystem i gatunäten. Metoden liknar relining i fastigheter och innebär att Swoosh renoverar grova rör utan att gräva – därför kallas metoden populärt även för No Dig.

VA-mässan är Nordens största mässa i sitt slag och i år fyller den 20 år! Som vanligt arrangeras VA-mässan i nära samarbete med branschens viktigaste organisationer. Parallellt arrangeras även Elmia Avfall & Återvinning, en mötesplats för alla inom miljöteknik och kommunalteknik.

Välkommen till monter 164

I år hittar du Swoosh i monter 164 på Noliamässan i Piteå. Här får du veta allt om avancerade tjänster inom sanering, stamrenovering (relining), högtrycksspolning, slamsugning, rör-inspektion med kamera, ventilationstätning och mycket mera.

Dags att kolla dräneringen eller stammarna i huset…? Kolla med oss så gör vi en förebyggande rör-inspektion. Då får du veta hur det står till med alla ledningar.

Sugen på att jobba hos oss? Välkommen till vår monter så berättar vi mer!

Det är full fart och vi behöver bli fler. Hör gärna av dig!

Efterfrågan på våra tjänster runt om i landet är stor. Därför behöver vi bli fler medarbetare. Är du teknisk, positiv och serviceinriktad? Då har du rätt grundförutsättningar för att bli en av oss i Swoosh glada gäng. Bland annat söker vi reliningtekniker i Mälardalen, Sundsvall, Skellefteå och Umeå.

Relining är en modern, snabb, enkel och miljövänlig metod för att renovera gamla avloppsrör. Metoden är starkt efterfrågad då den ersätter långdragna stamrenoveringar. Hos oss får du en gedigen internutbildning, så tveka inte att höra av dig till oss om du är intresserad.

Läs mer om tjänsterna här >>

 

Renovering under Rådhusesplanaden

Utan att gräva lagade Swoosh nyligen 88 meter gamla keramikrör i dåligt skick som ligger under Rådhusesplanden mitt i Umeå. Schaktfri rörrenovering kallas det när gamla markrör får en ny stabil insida och blir som nya, en typ av relining som liknar den som också är vanlig i byggnader.

Som bekant pågår många byggen och markarbeten i Umeå. Detta uppdrag i Vakins rörsystem, var en förberedelse inför grävningar som ska göras. Man var helt enkelt osäker på om de gamla rören i gatan skulle hålla, så som en förebyggande åtgärd renoverades rören för att klara eventuella rörelser och belastningar.

– Schaktfri rörrenovering blir allt mer efterfrågat. Det är ett smidigt sätt att renovera gamla rör i marken. Vi har fullt upp, dels sedan länge i området kring lasarettet (NUS), dels är vi på väg till Lycksele och Lund för uppdrag under gatorna där, säger Torbjörn Boström, arbetsledare på Swoosh.

Swoosh expanderar i Mälardalen

Nu finns vi i Västerås, Enköping, Eskilstuna och Strängnäs

– Efterfrågan på våra tjänster växer. Därför tar vi ytterligare steg tillsammans med Andreas Bärgård, en kunnig och seriös partner som kan de lokala förutsättningarna i Enköping, Västerås, Eskilstuna och Strängnäs, säger Swoosh grundare Mikael Gruffman.

Swoosh har 100-talet anställda, omsätter cirka 100 miljoner kronor och levererar avancerade tjänster inom sanering, stamrenovering, högtrycksspolning, rör-inspektion, rådgivning och förebyggande åtgärder. Sedan starten i Umeå 2007 har Swoosh  vuxit till en stark aktör i Norrland med verksamhet även i Stockholm/Uppsala-området. Och nu växer man alltså ytterligare i Mälardalen.

  I det nya dotterbolaget är det Andreas Bärgård (bilden) som blir delägare och vd för Swoosh Mälardalen. Han är en välkänd profil i saneringsbranschen med drygt 20 års erfarenhet inom miljöservice. Först som delägare i Bärgård & Söner och därefter 10 år inom Ragn-Sells.

– Det känns inspirerande att få driva eget igen tillsammans med Swoosh kunniga branschmänniskor, säger Andreas. Vi har samma tankar om närhet till kunden och att bygga företaget på genuin kunskap och serviceanda. Jag har under en längre tid drömt om att få leda just denna typ av verksamhet på hemmaplan igen, så vi har faktiskt redan smygstartat.

– Vi satsar långsiktigt i Mälardalen och jag räknar med att vi kommer behöva nyanställa fem till tio personer under 2018.

Nära kunden

– När vi expanderar till nya områden gör vi det genom lokalägda dotterbolag och med ledande personer som kan branschen. Andreas Bärgård har varit med länge och vet vad serviceanda innebär. Det är viktigt med en lokal känsla för företaget och kunskap om regionala förutsättningar, sedan bistår vi med utbildning, teknisk expertis och erfarenhet, säger Mikael Gruffman.

Bra drag för ventilationsrenovering

Swoosh har sedan en tid etablerat ytterligare ett affärsområde –  kanaltätning av gamla ventilationssystem.

– Behovet är stort och vi får nya förfrågningar hela tiden. Läckande ventilationskanaler släpper ut massor av värme vilket både är en miljöbov och kostar pengar, säger Roger Vikström (bilden) verksamhetschef vid Swoosh Sverige.

Det är dagens miljömedvetenhet, i kombination med åldrande hus, som skapat stor efterfrågan på täta och energismarta ventilationssystem. Och att renovera redan befintliga kanaler är en relativt enkel och billig åtgärd jämfört med att riva och bygga om. Investeringen betalar sig på cirka fyra år.

Läckande kanal före och efter renovering.

– Jobbet utförs med små störningar för de boende. Istället för att riva gamla tegel-, betong- eller eternitkanaler som innehåller asbest, gör vi en infodring och tätar kanalerna på plats. De får en helt tät och brandklassad insida med funktion som ett nytt rör, säger Roger Vikström.

Kanaltätning av ventilationssystem är besläktat med relining av avloppsledningar. En tjänst som Swoosh hållit på med i drygt tio år.

– Principen är densamma. Vi installerar ett foder av kevlarliknande material och impregnerar det sedan med en miljösäker massa som får härda. Ytan blir tät och stabil, men klarar ändå rörelser och eventuella sättningar i ett gammalt hus.

Läckande ventilationskanaler är ett stort och dyrt problem. Enligt en undersökning beställd av Energimyndigheten, är det hela 80 procent av landets ventilationskanaler som läcker. Ökade myndighetskrav, bland annat s.k. OVK-besiktningar, har satt fokus på bland annat dessa problem i äldre fastigheter. Ett undermåligt ventilationssystem måste åtgärdas för att klara en OVK-besiktning. Det skapar en marknad som Swoosh känner trycker ifrån.

Läs mer >>

Se upp Lasse Lystedt nu tar vi ton

Umeå är en välkänd jazz-stad med legendaren Lasse Lystedt i spetsen med sin ventilbasun. Men att även Swoosh i Umeå skulle dras in i musikens värld var en högoddsare. Visserligen jobbar vi brett med allehanda uppdrag och vi har sett det mesta, men nyligen fick alltså Swoosh även debutera i musikbranschen.

Nåja, inte helt musikaliskt kanske, men däremot fick vi göra en instrumental insats för att hjälpa Helge Samberg med sin bastuba. Han trodde att barnbarnen pillat in något i den och försökt få ut det på olika sätt men inte lyckats, så han kom in till oss och bad om hjälp.

Prylen satt långt inne, men med hjälp av ett speciellt munstycke och vatten med högtryck kom föremålet ut. Det visade sig vara hans fodral till hörapparaten som hamnat i bastuban, så barnbarnen var helt oskyldiga.

Helge var nöjd och Swoosh en erfarenhet rikare.

Gott Nytt År. Vi har alltid jouröppet!

Swoosh önskar alla kunder, samarbetspartners och medarbetare god fortsättning och ett Gott Nytt År 2018!

Kom ihåg att Swoosh alltid har jour, dygnet runt alla dagar året om. Vid en akut skada ska du aldrig tveka att ringa oss. Swoosh finns här för dig.