Städa vinden? Ring Swoosh!

Behöver du byggstäda vinden? Svårt att komma åt?

Då kan våra slamsugningsfordon vara lösningen. De drar i sig mycket. Funkar till byggstädning, grus, flis och annat löst material. Även vatten och våta material. I stort sett är det bara fantasin som sätter begränsningen. På bilderna är det en husägare som får hjälp med att rensa vinden.

Läs mer om alla våra tjänster – vanliga och ovanliga: https://swooshsverige.se/tjanster/

Spännande och kul jobb hos Swoosh

Vill du jobba i ett kul gäng med problemlösning och god service som prio ett?!

Då är Swoosh något för dig.

Efterfrågan på våra tjänster runt om i landet är stor och vi behöver bli fler. Är du teknisk, positiv och serviceinriktad? Då har du rätt grundförutsättningar för att bli en av oss.

Vi söker medarbetare på flera platser, t.ex. Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall, Gävle och Mälardalen.

Hos oss får du en gedigen internutbildning, så tveka inte att höra av dig till oss om du är intresserad.

Läs mer om tjänsterna här >>

Lyckad renovering under väg och järnväg

Att renovera ledningar i marken från 1930-talet är ingen lek.

Ännu krångligare blir det om ledningen ligger under en trafikerad väg, plus en järnvägssträcka.

Då passar schaktfri rör-renovering perfekt. Man lagar helt enkelt skadorna inifrån genom att skicka in ett flexibelt foder och skapar på så sätt en ny tät renoverad ledning. Ingen grävning behövs.

Swoosh var med och gjorde jobbet under en av Umeås mest trafikerade vägpunkter och dessutom under Botniabanan.

Läs reportaget om hur det gick här:

ÖPPET ALLA DAGAR – DYGNET RUNT, ÅRET RUNT!

Sommar, sol och vackra vyer. Semester. Hemester.
Vad du än gör just nu önskar vi dig en skön sommar.
Och kom ihåg: Behöver du hjälp av oss, tveka aldrig att ringa. 😀
På Swoosh är vi alltid tillgängliga. Vi har jour dygnet runt, året runt. Kontaktuppgifter till våra lokala kontor hittar du här https://swooshsverige.se/kontakt/

Välkommen att söka jobb hos oss!

Vill du jobba i ett kul gäng med problemlösning och god service som prio ett?!

Då är Swoosh något för dig.

Efterfrågan på våra tjänster runt om i landet är stor och vi behöver bli fler. Är du teknisk, positiv och serviceinriktad? Då har du rätt grundförutsättningar för att bli en av oss.

Vi söker medarbetare på flera platser, t.ex. Mälardalen, Stockholm, Sundsvall och Umeå.

Hos oss får du en gedigen internutbildning, så tveka inte att höra av dig till oss om du är intresserad.

Läs mer om tjänsterna här >>

Löven-fantast anställer Brynäs-profil för sanering

Men hallå, har Löven-fantasten och Swoosh vd Mikael Gruffman skrivit på för Brynäs?

Det kan man tro av bilden att döma.

– Nä, det var bara en kul grej. Fast nu öppnar vi i Gävle och platschefen värvar vi faktiskt från Brynäs. Bilden togs för några år sedan och när vi sökte platschef insåg jag att Peter Strömsten, han som lurade på mig tröjan, är helt rätt person. Bitarna har fallit på plats och han drar igång verksamheten nu i dagarna, berättar Gruffman (t.v. på bilden, Strömsten t.h.).

Miljöteknikföretaget Swoosh startades i Umeå 2007 och har under åren vuxit till en stark aktör i Norrland med verksamhet även i Stockholm/Mälardalen.

– Det har funnits en lucka i Gävle längs Norrlandskusten. Men nu finns vi där och täcker därmed hela sträckan från Stockholm upp till Luleå. Det känns jättebra att Peter Strömsten leder verksamheten, han kan marknaden och vet hur man servar kunder. Peter har rötterna på Teg i Umeå, det var inte avgörande men ett litet plus, säger Mikael Gruffman och ler, även han numera tegare och en av företagets grundare.

Fortsätter växa

Swoosh har runt 200 anställda i landet och levererar avancerade tjänster inom bl.a. sanering, stamrenovering, högtrycksspolning, rådgivning och förebyggande åtgärder till både företag och privatpersoner. Nu blir man ytterligare 20-talet anställda vid etableringen i Gävle.

Platschef blir den i Gävle välkände hockeyprofilen Peter Strömsten, som byter bransch efter 13 år på Brynäs marknadsavdelning, närmast som försäljningschef. Och han har alltså rötterna i Umeå. Hans pappa heter Åke Strömsten, välkänd som Mr Tegs SK för alla idrottsintresserade. Sonen Peter växte upp i Umeå och spelade hockey för TSK och även ett år för Björklöven i dåvarande Elitserien.

Tommy Sandlin tipsade

– Vi åkte ut det året och jag ville testa något annat, så mycket tack vare Tommy Sandlin hamnade jag i Gävle 1990 och spelade för klubbar på allsvensk nivå. Jag spelade även en säsong i Nybro, berättar Peter Strömsten, mest känd som ”Strömming” i Gävle.

Marknadsföring och säljjobb har varit hans karriär vid sidan av hockeyn. Som chef för Swoosh har han Oskar Jäder med sig i ledningen som produktionschef. Han kommer närmast från Veolia Recycling.

Relationer viktigast

– Det känns jättebra att Oskar finns med, han har ett stort branschkunnande. Min roll blir kundvård och coachning av en växande arbetsgrupp, något jag hållit på med hela arbetslivet som marknads- och kundansvarig, och även som spelare och ledare inom hockeyn. Goda relationer på alla nivåer är grunden för all verksamhet, säger Peter Strömsten.

Swoosh Gävleborg tar delvis över en befintlig verksamhet och beräknas ganska snart vara 20-talet anställda som täcker området runt städerna Gävle, Sandviken, Söderhamn och Hudiksvall.

Känd företagarprofil gör comeback i välbekant bransch

Andreas Bärgård - Swoosh

Det gick bara inte. Andreas Bärgård, välkänd entreprenör i Mälardalen, kunde inte längre stå emot. Nu har han gjort comeback i branschen han varit verksam i, och älskat, i nästan hela sitt vuxna liv. – Skillnaden mellan att jobba i ett större företag jämfört med ett något mindre som Swoosh är närheten till kunden.

Läs hela artikeln här >>

Krypande saneringsjobb

På Swoosh dyker vi in i alla jobb med gott humör. Inget är för litet, inget för stort.
Här är det en avfallspanna i mellersta Sverige som behöver sanering av det mer närgångna slaget.
Läs mer om alla våra tjänster: https://swooshsverige.se/tjanster/

Skönt slippa gräva av väg och järnväg

Kolla in vår film som visar när vi fick äran att renovera 170 meter spillvattenledning från 30-talet. Den går 6 meter under en av Umeås mest trafikerade vägar, samt vidare under Botniabanan.
När avloppen ligger så här besvärligt till, då kommer verkligen Schaktfri rörrenoveringsteknik till sin rätta.
Alternativet hade varit att gräva av och upp både vägen plus järnvägen.
Swoosh tackar Veidekke och Vakin för förtroendet.

Ny lag om farligt avfall – vi hjälper dig!

I slutet av förra året kom en ny lag som ställer högre krav på den som hanterar farligt avfall. Numera måste uppgifterna alltid inrapporteras direkt till Naturvårdsverkets databas.

Tidigare var det tillräckligt att varje enskilt företag dokumenterade och förvarade dessa uppgifter. Sedan skulle man kunna redovisa dem på begäran av tillsynsmyndigheten.

EU-direktiv och Naturvårdsverkets nya regler innebär att rapporter om farligt avfall ska lagras i ett nationellt register. Den som ansvarar för avfallet måste rapportera dit.

På Swoosh har vi lång erfarenhet av att arbeta med farligt avfall. Vi har också rutiner och system för den här typen av inrapportering. Som kund hos oss kan du få hjälp med detta.

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig >>

Snöröjning med sug

Man kan tro att Swoosh bara jobbar med vatten, slam och annat vått. Icke så!

Våra slamsugningsfordon drar i sig mycket mer. Funkar till byggstädning, grus, flis och annat löst material. I stort sett är det bara fantasin som sätter begränsningen.

På vintrarna kör vi snösugning. I norra Sverige har det kommit drivor av snö den senaste tiden. Inte så kul at skotta under taket. Då funkar våra sugbilar perfekt.

Läs mer om alla våra tjänster – vanliga och ovanliga: https://swooshsverige.se/tjanster/