God Jul & Gott Nytt År

God Jul och Gott Nytt År önskar vi alla kunder och samarbetspartners.

Tack för ett spännande år som inneburit att vi vuxit till ett rikstäckande miljöteknikföretag genom samgåendet med NHS, MCM och S-pipe.

Nu jobbar vi tillsammans under namnet Swoosh. Vi är lokalt starka och servar kunder över hela Sverige.

Nu blir vi Swoosh i hela landet!

Ola Spetz, Oleter Group AB, och Mikael Gruffman, Swoosh.

Nyligen blev en storaffär klar i miljöteknikbranschen. Oleterkoncernens spol- och reliningverksamheter (NHS, MCM och S-pipe) går samman med branschkollegan Swoosh för att skapa en rikstäckande verksamhet i Sverige.

Den nya koncernen kommer att omsätta omkring 500 miljoner kronor och blir marknadsledande under det gemensamma namnet Swoosh. Siktet är också inställt på att växa i övriga Norden.

– Den här satsningen ger oss goda möjligheter för fortsatt tillväxt på den svenska och nordiska marknaden För medarbetare hos MCM, NHS, S-pipe innebär detta inga stora förändringar, mer än att bilar, kläder och skyltar får ett nytt namn. Plus att vi gör en mer fokuserad och gemensam satsning på en växande marknad. Vi ser väldigt goda möjligheter för fortsatt utveckling och tillväxt de närmaste åren, säger Mikael Gruffman, vd för Swoosh, som också blir vd för det gemensamma bolaget.

Viktigt med lokal kunskap och drift

– En viktig princip för mig har alltid varit det lokalt förankrade affärsmannaskapet. I det nya rikstäckande Swoosh blir den lokala kunskapen och driften även fortsättningsvis en mycket viktig faktor för verksamheten. Lokala delägare, verksamma i bolagen, är en nyckel till framgång och kommer fortsatt att vara ägare i bolaget, påpekar Mikael Gruffman.

Bolaget Swoosh grundades 2007 av Mikael Gruffman, Andreas Juneblad och Roger Vikström Innan dess hade Mikael Gruffman jobbat i branschen sedan 1992 med basen i Umeå. Dagens Swoosh finns från norra Norrland till Stockholm och Mälardalen. I den nya organisationen täcker man i stort sett hela landet.

Tydligare namn och verksamhet

– NHS, MCM och S-pipe har varit viktiga delar i Oleterkoncernen som systerbolag till Ocab, en roll som Swoosh nu får axla, säger Ola Spetz VD/koncernchef för Oleter Group AB.

– Bolagen kommer att kunna utvecklas med mer fokus tillsammans med Swoosh. För Ocab och Oleter innebär det här också ökad tydlighet med fullt fokus på skadeservice och våra övriga tjänster.

Vi syns på Noliamässan i Piteå

Vi ställer ut på Norrlands största mässa, Noliamässan, 6-10 augusti.
Välkommen till vår monter (115) i Hall 1.

Swoosh nominerat som Årets tillväxtföretag

Swoosh Sverige, med huvudkontor i Umeå, är nominerat som Årets tillväxtföretag vid Umeågalan som avgörs i juni 2022. Umeågalan arrangeras sedan 2004 av Umeå kommun och Umeå universitet av, för och med Umeås näringsliv.

– Jättekul att vi är nominerade, säger Swoosh Sveriges vd Mikael Gruffman.

– Vi har suverän personal som jobbar med serviceanda och stort engagemang. Det är en viktig orsak till vår framgång och tillväxt.

Juryns motivering till prisnomineringen lyder :

”Swoosh erbjuder ett brett spektrum av miljötekniska tjänster inom sanering, stamrenovering, och högtrycksspolning med mera. Bolaget startades 2007 i Umeå och har under åren haft en växande verksamhet i norra Sverige samt i Stockholm och Mälardalen.

Jourverksamhet och snabba insatser vid akutsanering, till exempel vid översvämningar eller andra katastroflägen, är ytterligare en del av verksamheten. Bolaget har under de senaste åren uppvisat en mycket god tillväxt, då omsättningen ökat från 94 miljoner år 2016 till 194 miljoner år 2020 – och fortsatt expansion står på agendan framöver!”

Läs mer om Umeågalan >>

Välkommen att jobba hos oss!

Vill du jobba i ett kul gäng som levererar viktiga tjänster från Luleå i norr till Stockholm i söder?

Då är Swoosh något för dig.

Efterfrågan på våra tjänster runt om i landet är stor och vi behöver bli fler, både administrativt och praktiskt/tekniskt.

Är du positiv och serviceinriktad? Då har du rätt grundförutsättningar för att bli en av oss.

Vi söker medarbetare på flera platser, t.ex. Luleå, Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall, Gävle och Stockholm/Mälardalen.

Hos oss får du en gedigen internutbildning, så tveka inte att höra av dig till oss om du är intresserad.

Läs mer om tjänsterna här >>