Vi rycker ut i hela landet!

 

Swoosh har dygnet runt-jour på en mängd platser runt om i hela landet. På bilden jobbar vi med oljesanering av ett vindkraftverk.

Som du säkert vet är vi ett miljötekniskt företag som arbetar med många avancerade tjänster inom exempelvis stamrenovering, cisternrengöring, högtrycksspolning, oljeavskiljning, farligt avfall, industritjänster, inspektion, rådgivning och förebyggande åtgärder.

Vi täcker hela Sverige med lokalt drivna anläggningar. Våra uppdragsgivare är stora och små företag, industrier, offentlig sektor och privata hushåll.

Välkommen att höra av dig till något av våra kontor nära dig >

Vi finns i Arlanda/Märsta, Arvidsjaur, Borlänge, Enköping, Eskilstuna, Fagersta, Gävle, Göteborg, Jönköping, Katrineholm, Kiruna, Kristianstad, Linköping, Luleå, Lycksele, Malmö, Motala, Norrköping, Norrtälje, Skellefteå, Skövde, Stockholm, Stockholm Industri, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Örnsköldsvik och Östersund.

Glad midsommar och skön semester!

Vi på Swoosh önskar dig en skön sommar och semester.
Och kom ihåg: Behöver du hjälp av oss, tveka aldrig att ringa!
På Swoosh är vi alltid tillgängliga. Vi har jour dygnet runt, året runt.
Kontaktuppgifter till våra lokala kontor hittar du här https://swooshsverige.se/kontakt/

Swooshbollen delades ut av Galloway

2023 års mottagare av Swooshbollen är Rasmus Andersson. Utdelare på plats var Anders Svenssons nära vän, tränarkollega och UFC-legendaren Steve Galloway (t.v. på bilden), dessutom Anders två barn Amanda och Ludwig samt Swoosh delägare Andreas Juneblad (t.h.).

Stipendiet delas ut till minne av Anders Svensson, som hade meriter både som spelare och uppskattad ledare. Han var också anställd och en viktig profil hos Swoosh. Anders gick bort i cancer 2019.

Stipendiet är gemensamt instiftat av Swoosh och Umeå FC. Mottagaren ska vara en ung, ambitiös fotbollsspelare och samtidigt en positiv förebild med stark karaktär inom Umeå FC-familjen.

Det passar mycket väl in på Rasmus Andersson, årets stipendiat. Så här lyder motiveringen:

”Rasmus har trots sin unga ålder befäst sin plats i Umeå FC:s startelva. Med sin snabbhet, sitt lugn och sin stora spelförståelse så har Rasmus visat Umeå-publiken att han har en stor fotbollsframtid framför sig.

Det är med glädje vi får möjlighet att dela ut Swooshbollen 2023 till årets pristagare då vi anser att han både på och utanför fotbollsplanen är och har varit en viktig kugge, helt i Anders Svenssons anda.”

Hur mår din oljeavskiljare?

En oljeavskiljare måste tömmas med regelbundna intervaller. Det ska också genomföras funktionskontroller två gånger per år, kontroller som är lagstadgade och ska dokumenteras.

Dessutom ska oljeavskiljaren besiktigas vart femte år.

Lugn! Vi på Swoosh hjälper dig.

Hos oss finns rätt utrustning och kompetens. Både 5-årsbesktning och halvårskontroller är tjänster som Swoosh utför.

Ett riktigt höjdarjobb i Eskilstuna


Ofta jobbar vi i källare eller under gatuplanet. Men ibland har vi jobb på högre höjder. Här jobbar torrsugen i en lägenhet på sjätte våningen i Eskilstuna.

Swoosh har avancerad utrustning för alla möjliga typer av uppdrag.
Här kan du se filmen om hur vi arbetar med torrsugning: https://youtu.be/_PcWI7cD5M0

Vi växer i Sverige – välkommen att söka jobb hos oss!

Nu växer Swoosh runt om i Sverige. Och vi behöver fler duktiga arbetskompisar!

Vill du jobba i ett kul gäng på någon av de platser där vi finns? Vi levererar viktiga miljötjänster från Kiruna i norr till Malmö i söder.

Är du praktisk, positiv och serviceinriktad? Då är Swoosh något för dig.

Efterfrågan på våra tjänster är stor och vi behöver bli fler, både praktiskt/tekniskt och administrativt.

Vi söker medarbetare på flera platser, till exempel Jönköping, Göteborg, Skövde, Lycksele, Skellefteå, Uppsala och Gävle.

Hos oss får du en gedigen internutbildning, så tveka inte att höra av dig till oss om du är intresserad.

Läs mer om tjänsterna här >>

Toppjobbet som blev en radiointervju

Det är omväxlande och ibland rätt så spännande att jobba på Swoosh.
Den ena dagen är sällan lik någon annan. Gemensam nämnare är att vi hjälper folk som hamnat i en besvärlig situation.
Bilderna här ovanför visar en ovanlig arbetsdag i fjällvärlden.
Toppstugan i på Kläppen i Sälenfjällen hade stopp i avloppet. Då ryckte Swoosh spolbilsförare Isak Kosjanov ut. Med hjälp av två pistmaskiner fick han draghjälp uppför slalombacken och löste problemet.
På köpet blev Isak radiokändis. Du kan lyssna på intervjun här >>

God Jul & Gott Nytt År

God Jul och Gott Nytt År önskar vi alla kunder och samarbetspartners.

Tack för ett spännande år som inneburit att vi vuxit till ett rikstäckande miljöteknikföretag genom samgåendet med NHS, MCM och S-pipe.

Nu jobbar vi tillsammans under namnet Swoosh. Vi är lokalt starka och servar kunder över hela Sverige.

Nu blir vi Swoosh i hela landet!

Ola Spetz, Oleter Group AB, och Mikael Gruffman, Swoosh.

Nyligen blev en storaffär klar i miljöteknikbranschen. Oleterkoncernens spol- och reliningverksamheter (NHS, MCM och S-pipe) går samman med branschkollegan Swoosh för att skapa en rikstäckande verksamhet i Sverige.

Den nya koncernen kommer att omsätta omkring 500 miljoner kronor och blir marknadsledande under det gemensamma namnet Swoosh. Siktet är också inställt på att växa i övriga Norden.

– Den här satsningen ger oss goda möjligheter för fortsatt tillväxt på den svenska och nordiska marknaden För medarbetare hos MCM, NHS, S-pipe innebär detta inga stora förändringar, mer än att bilar, kläder och skyltar får ett nytt namn. Plus att vi gör en mer fokuserad och gemensam satsning på en växande marknad. Vi ser väldigt goda möjligheter för fortsatt utveckling och tillväxt de närmaste åren, säger Mikael Gruffman, vd för Swoosh, som också blir vd för det gemensamma bolaget.

Viktigt med lokal kunskap och drift

– En viktig princip för mig har alltid varit det lokalt förankrade affärsmannaskapet. I det nya rikstäckande Swoosh blir den lokala kunskapen och driften även fortsättningsvis en mycket viktig faktor för verksamheten. Lokala delägare, verksamma i bolagen, är en nyckel till framgång och kommer fortsatt att vara ägare i bolaget, påpekar Mikael Gruffman.

Bolaget Swoosh grundades 2007 av Mikael Gruffman, Andreas Juneblad och Roger Vikström Innan dess hade Mikael Gruffman jobbat i branschen sedan 1992 med basen i Umeå. Dagens Swoosh finns från norra Norrland till Stockholm och Mälardalen. I den nya organisationen täcker man i stort sett hela landet.

Tydligare namn och verksamhet

– NHS, MCM och S-pipe har varit viktiga delar i Oleterkoncernen som systerbolag till Ocab, en roll som Swoosh nu får axla, säger Ola Spetz VD/koncernchef för Oleter Group AB.

– Bolagen kommer att kunna utvecklas med mer fokus tillsammans med Swoosh. För Ocab och Oleter innebär det här också ökad tydlighet med fullt fokus på skadeservice och våra övriga tjänster.

Vi syns på Noliamässan i Piteå

Vi ställer ut på Norrlands största mässa, Noliamässan, 6-10 augusti.
Välkommen till vår monter (115) i Hall 1.

Swoosh nominerat som Årets tillväxtföretag

Swoosh Sverige, med huvudkontor i Umeå, är nominerat som Årets tillväxtföretag vid Umeågalan som avgörs i juni 2022. Umeågalan arrangeras sedan 2004 av Umeå kommun och Umeå universitet av, för och med Umeås näringsliv.

– Jättekul att vi är nominerade, säger Swoosh Sveriges vd Mikael Gruffman.

– Vi har suverän personal som jobbar med serviceanda och stort engagemang. Det är en viktig orsak till vår framgång och tillväxt.

Juryns motivering till prisnomineringen lyder :

”Swoosh erbjuder ett brett spektrum av miljötekniska tjänster inom sanering, stamrenovering, och högtrycksspolning med mera. Bolaget startades 2007 i Umeå och har under åren haft en växande verksamhet i norra Sverige samt i Stockholm och Mälardalen.

Jourverksamhet och snabba insatser vid akutsanering, till exempel vid översvämningar eller andra katastroflägen, är ytterligare en del av verksamheten. Bolaget har under de senaste åren uppvisat en mycket god tillväxt, då omsättningen ökat från 94 miljoner år 2016 till 194 miljoner år 2020 – och fortsatt expansion står på agendan framöver!”

Läs mer om Umeågalan >>

Välkommen att jobba hos oss!

Vill du jobba i ett kul gäng som levererar viktiga tjänster från Luleå i norr till Stockholm i söder?

Då är Swoosh något för dig.

Efterfrågan på våra tjänster runt om i landet är stor och vi behöver bli fler, både administrativt och praktiskt/tekniskt.

Är du positiv och serviceinriktad? Då har du rätt grundförutsättningar för att bli en av oss.

Vi söker medarbetare på flera platser, t.ex. Luleå, Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall, Gävle och Stockholm/Mälardalen.

Hos oss får du en gedigen internutbildning, så tveka inte att höra av dig till oss om du är intresserad.

Läs mer om tjänsterna här >>

Städa vinden? Ring Swoosh!

Behöver du byggstäda vinden? Svårt att komma åt?

Då kan våra slamsugningsfordon vara lösningen. De drar i sig mycket. Funkar till byggstädning, grus, flis och annat löst material. Även vatten och våta material. I stort sett är det bara fantasin som sätter begränsningen. På bilderna är det en husägare som får hjälp med att rensa vinden.

Läs mer om alla våra tjänster – vanliga och ovanliga: https://swooshsverige.se/tjanster/

Spännande och kul jobb hos Swoosh

Vill du jobba i ett kul gäng med problemlösning och god service som prio ett?!

Då är Swoosh något för dig.

Efterfrågan på våra tjänster runt om i landet är stor och vi behöver bli fler. Är du teknisk, positiv och serviceinriktad? Då har du rätt grundförutsättningar för att bli en av oss.

Vi söker medarbetare på flera platser, t.ex. Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall, Gävle och Mälardalen.

Hos oss får du en gedigen internutbildning, så tveka inte att höra av dig till oss om du är intresserad.

Läs mer om tjänsterna här >>

Lyckad renovering under väg och järnväg

Att renovera ledningar i marken från 1930-talet är ingen lek.

Ännu krångligare blir det om ledningen ligger under en trafikerad väg, plus en järnvägssträcka.

Då passar schaktfri rör-renovering perfekt. Man lagar helt enkelt skadorna inifrån genom att skicka in ett flexibelt foder och skapar på så sätt en ny tät renoverad ledning. Ingen grävning behövs.

Swoosh var med och gjorde jobbet under en av Umeås mest trafikerade vägpunkter och dessutom under Botniabanan.

Läs reportaget om hur det gick här:

ÖPPET ALLA DAGAR – DYGNET RUNT, ÅRET RUNT!

Sommar, sol och vackra vyer. Semester. Hemester.
Vad du än gör just nu önskar vi dig en skön sommar.
Och kom ihåg: Behöver du hjälp av oss, tveka aldrig att ringa. 😀
På Swoosh är vi alltid tillgängliga. Vi har jour dygnet runt, året runt. Kontaktuppgifter till våra lokala kontor hittar du här https://swooshsverige.se/kontakt/

Välkommen att söka jobb hos oss!

Vill du jobba i ett kul gäng med problemlösning och god service som prio ett?!

Då är Swoosh något för dig.

Efterfrågan på våra tjänster runt om i landet är stor och vi behöver bli fler. Är du teknisk, positiv och serviceinriktad? Då har du rätt grundförutsättningar för att bli en av oss.

Vi söker medarbetare på flera platser, t.ex. Mälardalen, Stockholm, Sundsvall och Umeå.

Hos oss får du en gedigen internutbildning, så tveka inte att höra av dig till oss om du är intresserad.

Läs mer om tjänsterna här >>

Löven-fantast anställer Brynäs-profil för sanering

Men hallå, har Löven-fantasten och Swoosh vd Mikael Gruffman skrivit på för Brynäs?

Det kan man tro av bilden att döma.

– Nä, det var bara en kul grej. Fast nu öppnar vi i Gävle och platschefen värvar vi faktiskt från Brynäs. Bilden togs för några år sedan och när vi sökte platschef insåg jag att Peter Strömsten, han som lurade på mig tröjan, är helt rätt person. Bitarna har fallit på plats och han drar igång verksamheten nu i dagarna, berättar Gruffman (t.v. på bilden, Strömsten t.h.).

Miljöteknikföretaget Swoosh startades i Umeå 2007 och har under åren vuxit till en stark aktör i Norrland med verksamhet även i Stockholm/Mälardalen.

– Det har funnits en lucka i Gävle längs Norrlandskusten. Men nu finns vi där och täcker därmed hela sträckan från Stockholm upp till Luleå. Det känns jättebra att Peter Strömsten leder verksamheten, han kan marknaden och vet hur man servar kunder. Peter har rötterna på Teg i Umeå, det var inte avgörande men ett litet plus, säger Mikael Gruffman och ler, även han numera tegare och en av företagets grundare.

Fortsätter växa

Swoosh har runt 200 anställda i landet och levererar avancerade tjänster inom bl.a. sanering, stamrenovering, högtrycksspolning, rådgivning och förebyggande åtgärder till både företag och privatpersoner. Nu blir man ytterligare 20-talet anställda vid etableringen i Gävle.

Platschef blir den i Gävle välkände hockeyprofilen Peter Strömsten, som byter bransch efter 13 år på Brynäs marknadsavdelning, närmast som försäljningschef. Och han har alltså rötterna i Umeå. Hans pappa heter Åke Strömsten, välkänd som Mr Tegs SK för alla idrottsintresserade. Sonen Peter växte upp i Umeå och spelade hockey för TSK och även ett år för Björklöven i dåvarande Elitserien.

Tommy Sandlin tipsade

– Vi åkte ut det året och jag ville testa något annat, så mycket tack vare Tommy Sandlin hamnade jag i Gävle 1990 och spelade för klubbar på allsvensk nivå. Jag spelade även en säsong i Nybro, berättar Peter Strömsten, mest känd som ”Strömming” i Gävle.

Marknadsföring och säljjobb har varit hans karriär vid sidan av hockeyn. Som chef för Swoosh har han Oskar Jäder med sig i ledningen som produktionschef. Han kommer närmast från Veolia Recycling.

Relationer viktigast

– Det känns jättebra att Oskar finns med, han har ett stort branschkunnande. Min roll blir kundvård och coachning av en växande arbetsgrupp, något jag hållit på med hela arbetslivet som marknads- och kundansvarig, och även som spelare och ledare inom hockeyn. Goda relationer på alla nivåer är grunden för all verksamhet, säger Peter Strömsten.

Swoosh Gävleborg tar delvis över en befintlig verksamhet och beräknas ganska snart vara 20-talet anställda som täcker området runt städerna Gävle, Sandviken, Söderhamn och Hudiksvall.