Löven-fantast anställer Brynäs-profil för sanering

Men hallå, har Löven-fantasten och Swoosh vd Mikael Gruffman skrivit på för Brynäs?

Det kan man tro av bilden att döma.

– Nä, det var bara en kul grej. Fast nu öppnar vi i Gävle och platschefen värvar vi faktiskt från Brynäs. Bilden togs för några år sedan och när vi sökte platschef insåg jag att Peter Strömsten, han som lurade på mig tröjan, är helt rätt person. Bitarna har fallit på plats och han drar igång verksamheten nu i dagarna, berättar Gruffman (t.v. på bilden, Strömsten t.h.).

Miljöteknikföretaget Swoosh startades i Umeå 2007 och har under åren vuxit till en stark aktör i Norrland med verksamhet även i Stockholm/Mälardalen.

– Det har funnits en lucka i Gävle längs Norrlandskusten. Men nu finns vi där och täcker därmed hela sträckan från Stockholm upp till Luleå. Det känns jättebra att Peter Strömsten leder verksamheten, han kan marknaden och vet hur man servar kunder. Peter har rötterna på Teg i Umeå, det var inte avgörande men ett litet plus, säger Mikael Gruffman och ler, även han numera tegare och en av företagets grundare.

Fortsätter växa

Swoosh har runt 200 anställda i landet och levererar avancerade tjänster inom bl.a. sanering, stamrenovering, högtrycksspolning, rådgivning och förebyggande åtgärder till både företag och privatpersoner. Nu blir man ytterligare 20-talet anställda vid etableringen i Gävle.

Platschef blir den i Gävle välkände hockeyprofilen Peter Strömsten, som byter bransch efter 13 år på Brynäs marknadsavdelning, närmast som försäljningschef. Och han har alltså rötterna i Umeå. Hans pappa heter Åke Strömsten, välkänd som Mr Tegs SK för alla idrottsintresserade. Sonen Peter växte upp i Umeå och spelade hockey för TSK och även ett år för Björklöven i dåvarande Elitserien.

Tommy Sandlin tipsade

– Vi åkte ut det året och jag ville testa något annat, så mycket tack vare Tommy Sandlin hamnade jag i Gävle 1990 och spelade för klubbar på allsvensk nivå. Jag spelade även en säsong i Nybro, berättar Peter Strömsten, mest känd som ”Strömming” i Gävle.

Marknadsföring och säljjobb har varit hans karriär vid sidan av hockeyn. Som chef för Swoosh har han Oskar Jäder med sig i ledningen som produktionschef. Han kommer närmast från Veolia Recycling.

Relationer viktigast

– Det känns jättebra att Oskar finns med, han har ett stort branschkunnande. Min roll blir kundvård och coachning av en växande arbetsgrupp, något jag hållit på med hela arbetslivet som marknads- och kundansvarig, och även som spelare och ledare inom hockeyn. Goda relationer på alla nivåer är grunden för all verksamhet, säger Peter Strömsten.

Swoosh Gävleborg tar delvis över en befintlig verksamhet och beräknas ganska snart vara 20-talet anställda som täcker området runt städerna Gävle, Sandviken, Söderhamn och Hudiksvall.