Hör du kluckande ljud från duschen och vasken?

Om det börjar rinna dåligt i avloppet därhemma och det låter som att rören har svårt att svälja kan det vara dags för en avloppsrensning. Tar du tag i problemet i god tid finns det en god chans att klara sig från större skador och problem.


”Det har hänt när jag kommit på plats till en fastighet, och skall spola rent, att det varit så tätt att jag inte ens fått in lillfingret i röret. Med hetvatten och roterande spolmunstycke kan man faktiskt höra hur rören blir rena igen och se flödet bli återställt. Dessutom känns det tryggt för både oss och kunden att vi kvalitetssäkrar vårt arbete med kamerainspektion. Skönt att veta att vi hjälpt kunden att lösa ett jobbigt problem.”säger Magnus som är Spolbilstekniker på Swoosh

Du måste inte kunna allt själv

När det gäller stopp i avloppet lönar det sig sällan att vara hemmafixare. Små stopp i vattenlås fixar du självklart själv, men att t ex använda propplösare kan lösa problemet på kort sikt men du riskerar istället att skada dina rör allvarligt på längre sikt. Anlita alltid ett företag med kompetens och erfaren personal, vi lovar att det är värt det.Vi hjälper dig med allt från lösningar när olyckan är framme till löpande underhållsavtal för din trygghet.

 

Om olyckan varit framme

När det väl blivit stopp räcker det i många fall med en ordentlig hetvattenspolning och kontrollerat högt tryck för att lösa proppen. Med lite tur har inga större problem uppstått. Ibland är det dock så att du inte märker ditt egentliga problem förrän du spolar större mängder vatten och rören fylls upp. Är avloppsrören dessutom gamla och rostiga kan det I värsta fall vara så att avlopps- vattnet börjar tränga ut i fastigheten och orsakar vattenskador. På Swoosh har vi sett det mesta och det värsta och kan hjälpa dig med ett kostnadseffektivt förslag för just ditt problem.

Kameran ger svaren

För att veta hur rören mår måste vi titta ordentligt. Inspektion av stammen och anslutande rör sker med kamera. Det ger svaret på i princip alla frågor och vi kan lämna tydliga besked om status på dina rör. Står du dessutom inför försäljning av din fastighet är en dokumenterad inspektion en skön trygghet att kunna visa upp. Swoosh kamerabesiktar hela avloppssystemet fram till kommunal anslutning eller trekammar- brunn.Vi redovisar både film och dokumentation och föreslår lämpliga åtgärder i de fall det behövs. Problem med skadade avloppsrör minner ofta om ordet stambyte, som kan sätta skräck i den mest lutt- rade fastighetsägare. Numera förlitar vi oss istället på Relining som har en beräknad livslängd på ca 50 år. En hållbar insats som är både snabb, smidig och kostnadseffektiv.

Att besikta rören med en kamera är ett bra sätt för att säkerställa att rören inte är gamla och läcker. Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Kontakta oss nu via mail

Genom att skicka iväg min fråga samtycker jag till att de personuppgifter jag angett, liksom eventuella personuppgifter som härrör från min fråga, används av Swoosh Sverige AB i syfte att behandla min fråga och eventuella följdfrågor.